Mercedes C450 spreman za debi nastup

Mercedes C450 spreman za debi nastup

Mercedes C450 spreman za debi nastup

Ako ste mislili da nemački gigant neće spremiti odgovor na Audijevu "S" liniju i BMW "M" seriju grdno se varate jer nas već na sajmu automobila u Detroit naredne godine očekuje žustra rekontra.

Prema raznim nemačkim izvorima na sajmu automobila u Detroitu 2015. imaćemo priliku da prvi put vidimo novi "Mercedes C klase AMG Sport" model koji će nositi oznaku "C450". Kako se ovaj sajam održava u januaru to znači da će se ovaj model pojaviti svega dva meseca nakon premijere modela "C63 AMG".

Ovaj trkač će pod haubom imati motor poput onog koji se nalazi u modelu C400, a to znači V6 zapremine 3.0 litara koji isporučuje 329 konjskih snaga. Međutim za "AMG Sport" varijantu treba ipak očekivati malo više snage, što znači 367 konja.

Sva je prilika da će se ovaj model u ponudi naći sa "4MATIC" pogonom na svim točkovima čime će se dodatno razlikovati od modela "C63 AMG" koji će u ponudi imati isključivo pogon na zadnjim točkovima. Od ostalih izmena tu su unapređeni kočioni sistem i nekoliko stilskih promena.