Mercedes "C350" slab na testu bezbednosti

Mercedes "C350" slab na testu bezbednosti

Mercedes "C350" slab na testu bezbednosti

Šveđani pri kupovini i ocenjivanju automobila posebnu pažnju obraćaju na bezbednost, što se vidi po bezbednosnim standardima koje zahtevaju od svojih Volov automobila ali i od drugih koji svoje modele žele da prodaju u ovoj zemlji. Jedan od najboljihi proizvođača sveta nije blistao na veoma zahtevnom testu.

Švedski automobilski magazin "Teknikens Värld" očito ima pik na automobile koji se ne snalaze najbolje na testu "Severnog jelena". Ovoga puta njihova žrtva bio je Mercedes "C350" čiji je zadatak zvučao jednostavno - pri brzini od 72km/h treba izbeći prepreku koja se iznenada pojavi na putu.

Refleksna reakcija svakog, iole dobrog, vozača je da, kada mu se na putu "stvori" prepreka, zakoči i pokuša manevrom da izbegne udarac a da pritom ostane na putu. Ono što je primetnog kod modela "C350" jeste da vrlo brzo počne da proklizava, čim vozač cimne volan.

Pomenuta brzina je bila previše za ovaj Mercedes, nije se proslavio ni pri 67 sa sat već je tek na 64 na sat uspeo da prođe test uspešno. Nemci su ponudili objašnjenje da pritisak u gumama nije bio odgovarajući ali to baš i ne zvuči previše ubedljivo.