Mercedes "AMG C63" kabriolet uslikan na Nirburgringu

Mercedes "AMG C63" kabriolet uslikan na Nirburgringu

Mercedes "AMG C63" kabriolet uslikan na Nirburgringu

Nemci će biti veoma agresivni na salonu automobila u Njujorku na kojem dolaze na velikim brojem modela. Jedan od njih će biti i kabriolet koji je nedavno uslikan tokom testiranja.

Mercedes je iskoristio oblačan dan na stazi Nirburgring kako bi testirao svoj kabriolet za 2017. model "AMG C63" koji bi trebalo da debituje na sajmu u Njujorku. Znalo se da će mu glavni adut biti snažan agregat a sada smo dobili priliku i da vidimo neke stilske izmene.
Istina kamuflaža prekriva dobar deo karoserije ali se vidi da izmena nije bilo na prednjem braniku u odnosu na aktuelni "C63" kupe. Ni lukovi nisu nešto veći ali testovi su tu da pokažu da li ovaj kabriolet može da izdrži silnu snagu koju će mu obezbediti agregat zapremine 4.0 litara.
Radi se o 503 konja koji će od ovog Mercedesa napraviti raketu koja ubrzava od 0 do 100 na sat za ravno četiri sekunde. Glavni konkurent će mu biti BMW "M4" ali kako njega neće biti na putevima bar do 2018. "AMG C63" ima dovoljno vremena da pridobije simpatije kupaca.