McLaren se pojačava pred novu sezonu

McLaren se pojačava pred novu sezonu

McLaren se pojačava pred novu sezonu

Iako na stazi vidimo samo bolide i vozače za uspeh jednog F1 tima potrebno je dosta pametnih ljudi kako bi čitava ekipa imala dobre rezultate. Britanci ne žele da ponovo budu predmet podsmeha pa su napravili prvi potez ka boljim rezultatima.

Ron Denis, šef F1 tima McLaren, uspeo je da dovede pojačanje u svoju ekipu. Ne radi se o još jednom vozaču već o Jostu Kapitu, čoveku koji je tokom prethodnih godina bio na čelu Volkswagen Motorsport tima koji se takmiči u WRC šampionatu.

On će u najgoroj ekipi Formule 1 protekle sezone zameniti Džonatana Nila koji je obavljao funkciju vršiona dužnosti nakon odlaska Martina Vitmarša početkom 2014. Vitmarš je u F1 proveo 24 godine, od toga je pet bio na čelu F1 tima ali očito nije zadovoljio kriterijume strogih šefova.

Novopostavljeni Kapito je 2012. napustio Ford SVT kako bi se pridružio VW-u. Njego uticaj odmah je postao vidljiv jer je namački tim u protekle tri godine osvajao titule kako u konkurenciji vozača tako i u konkurenciji timova. Pored toga Kapito je radio na razvijanju BMW motora ali je i osvojio Dakar reli kao kopilot.