Mazda CX-3 krosover debituje u Los Anđelesu

Mazda CX-3 krosover debituje u Los Anđelesu

Mazda CX-3 krosover debituje u Los Anđelesu

Sledeći veliki skup proizvođača automobila biće održan narednog meseca, u Los Anđelesu. Jedan od debitanata koji će privući najviše pažnje biće prvi mali krosover firme iz Japana koja nam je donela čuveni Miata model.

Mazda će na sajmu automobila u Los Anđelesu, koji se održava narednog meseca, predstaviti konceptnu verziju svog automobila CX-3 krosover koji će biti prvi model takve vrste ovog proizvođača iz Japana.

Novi automobil će biti napravljen na istoj platformi na kojoj je već izrađen model Mazda2 a očekuje se da proizvodnja krene krajem narede godine i to u fabrici u Meksiku. Za sada nije poznato mnogo detalja oko ovog automobila, više će se znati nakon predstavljanja u Los Anđelesu, ali Japanci kažu da će ovaj model imati "dizajn oštrih ivica sa akcentom na brzu vožnju".

Od agregata u ponudi će biti dizelaš zapremine 1.5 litara, sličan onom koji se nalazi u Mazda2 modelu. Pogon će biti na svim točkovima uz manualne i automatske menjače u ponudi. Toliko se za sada zna, u Los Anđelesu očekujemo detaljne specifikacije za model CX-3.