Mariji Mitrović 9 trkačkih dana bilo dovoljno za titulu!

Mariji Mitrović 9 trkačkih dana bilo dovoljno za titulu!

Mariji Mitrović 9 trkačkih dana bilo dovoljno za titulu!

Deveti takmičarski dan doneo je možda i najzanimljivije trke sezone. Kao što je i najavljeno, otpočela je borba među takmičarima za svaki bod.

Ulozi su veliki - šampionske titile, timska pobeda, opstanak u klasi, motivi su različiti a bodova je preostalo još vrlo malo.

Apsolutni junak ili bolje reći junakinja dana je svakako Marija Mitrović, koja je čak tri trkačka dana pre kraja sezone krunisala svoju dominaciju tokom sezone i teoretski obezbeđenom titulom najbolje među damama. Marija je već najavila da sledeće sezone želi da se okuša u muškoj konkurenciji i dokaže da nema slabijeg, već samo lepšeg pola na stazi.

Na tebeli u svim klasama nije bilo promena u odnosu na prethodnu nedelju. Po svemu sudeći to je zatišije pred buru, koja nas očekuje u finišu prvenstva. U šampionatu Sponzora je bilo minimalnih promena pozicija, ali i tu je sve još potpuno otvoreno.

Kako zaključiti? Da li napomenom da je u klasi Sprint između prvih pet vozača razlika samo 2-3 boda ili da u klasi Hobi prvi i drugi takmičar imaju identičan broj bodova, a razlika između šampionske pozicije i utešnog trećeg mesta iznosi samo jednu duplu pobedu ili da u šampionatu Spozora čak četiri tima pretenduju na prvi naslov šampiona ?

Možda već naredni, deseti takmičarski dan, koji je planiran već za 7 dana - utorak 15. septembar od 18.00 sati, da odgovore na neka od ovih pitanja.

Karting amaterska liga