Leon "Cupra" tjuningovana na 430 konja

Leon "Cupra" tjuningovana na 430 konja

Leon "Cupra" tjuningovana na 430 konja

Iako dolazi iz "VW grupe", koja nije poznata kao kompanija kod koje je brzina u prvom planu, ova španska mašina je našla tjunera koji joj je omogućio da se takmiči sa automobilima kao što je BMW "M3".

SEAT "Leon Cupra" sa dvolitarskim TSI/TSFI motorom uspela je uz pomoć tjunera kao što su "ABT" i "MTM" da sakupi i do 400 konja snage ali je tjuning kuća "PP Performance", kojoj je sedište grad Dubai, uspela da dođe do impozantne brojke od 430 konja snage.

Za ogromno povećanja u odnosu na fabričkih 280 konja Leon "Cupra" može da zahvali naravno čip-tjuningu motora, odnosno ECU softveru, ali i ogromnom turbo-punjaču i "TurboBack" izduvnom sistemu sa auspuhom od 3 inča. Iz V8 agregata je umesto dosadašnjeg maksimalnog obrtnog momenta od 350Nm dobijeno 530Nm.

Koliko novca je potrebno izdvojiti za ovu varijantu nije poznato ali poređenja radi SEAT "Leon Cupra" se prodaje u verzijama sa troje vrata i to kao kupe, u hečbek varijanti sa petoro vrata i u karavan varijanti. Model sa 265 konja i šestostepenim manualnim menjačem u Nemačkoj staje 32 560 evra dok je doplata za DSG menjač 1 700 evra.