Legendarna "Monza" ispada iz kalendara?

Legendarna "Monza" ispada iz kalendara?

Legendarna "Monza" ispada iz kalendara?

Bez obzira na situaciju u Formuli 1, rasporedu vozača i odnosu snaga, jedan trka je uvek zaokružena crvenim markerom u kalendaru svakog zaljubljeniak u trkanje. Međutim sudbina legendarne staze nije tako svetla.

Formula 1 se ne zove bez razloga najbrži "cirkus" na svetu jer jednim delom to i jeste, putujući cirkus koji obilazi razne gradove sveta i gledaocima pruža jedinstveno iskustvo. Jedna od stanica je i italijanska staza Monza koja je u F1 kalendaru još od 1950. Ali ušli smo u XXI vek, sve se vrti oko para i finansije bi mogle budu kobne po ovu stazu.

Berni Eklston je nedavno izjavio da postoji velika šansa da se trka u Monzi neće voziti nakon što istekne tekući ugovor ove staze i F1 šampionata. Ponovićemo, razlog je novac. Taj problem nemaju nove staz kao što su Abu Dabi, Malezija ili Singapur i njihova budućnost nije ugrožena.

"Ne želimo da damo veći deo "kolača" nego što dajemo drugim ljudima, drugim stazama, drugim organizatorima. Svi imaju isti tretman i to važi i za Moncu," rekao je Eklston vezano za specijalne uslove koje važe kod organizacije ove trke.