Land Rover SUV koncept na sajmu u Njujorku

Land Rover SUV koncept na sajmu u Njujorku

Land Rover SUV koncept na sajmu u Njujorku

Land Rover će na sajmu automobila u Njujorku predstaviti koncept za svoj novi SUV model koji bi trebalo da nasledi postojeće modele.

Land Rover Discovery Vision Concept je pun naziv automobila koji će se predstaviti kao naslednik trenutnih modela "Freelander/LR2" i "Discovery/LR2".

Po onome što se može videti sa kratkog video snimka koji je Land Rover objavio jasno je da će novi model imati nešto dužu karoseriju od "Freelandera", kao i glatke linije. Očekuje se da stilski bude bliži "Evoque" krosoveru.

Na snimku imamo priliku da bacimo pogled i na unutrašnjost gde se nalaze tri reda sedišta. Ta verzija sa sedištima za sedmoro putnika se očekuje 2016. ili 2017. a nosiće naziv "Discovery Grand" dok će standardna verzija sa petoro sedišta nositi naziv "Discovery Sport".

Što se motora tiče još uvek je sve velika nepoznanica, ali kako je Land Rover uložio 800 miliona dolara u kreiranje četvorocilindričnog motora zapreine 2.0 litara ne očekujemo da stoji u fabrici i skuplja prašinu već će se vrlo verovatno naći u ovom modelu koji će pojačati "Discovery" klasu koja je pored "Ranger Rover" i "Defender" klase stub snage Land Rovera.