Land Rover predstavio koncept Discovery

Land Rover predstavio koncept Discovery

Land Rover predstavio koncept Discovery

Land Rover je baš dao mašti na volju kada je pravio svoj Discovery koncept. Unutar ovog automobila se stiče osećaj kao da ste u nekoj diskoteci, jer je kabina prepuna lasera, kamera i tvida.

Land Rover je spreman da nam predstavi svoj konceptni model koji nosi oznaku LR4, ali je široj javnosti poznat pod nazivom Discovery. Ovaj model je pokazao neke ideje kojima će se kompanija voditi prilikom izrade svog sledećeg SUV vozila. Novi uglađeniji model će biti baziran na postojećoj platformi Range Rover, ali će biti dosta lakši od prethodnika zahvaljujući širokoj primeni delova od aluminijuma. Očekuje se da se Discovery u prodaji nađe za oko dve godine.

Iako je baziran na postojećoj platformi, model Discovery ipak ima neke svoje karakteristike, kao što su uobličeni prednji deo, istureni prednji branik, sjajne rešetke, uski laserski farovi, ravna vrata i izbačeni branici sa strane.

Ipak, da proizvodni model neće biti isti kao prikazani koncept sasvim je sigurno. Neki od detalja kojih neće biti za dve godine jesu točkovi od čak 23 inča, vrata bez vidljivih brava koja se otvaraju kada vlasnik vozila mahne rukom, brisači koji se kriju u svoje kućište, kamere na retrovizorima.