Lancia "Ypsilon" se zapalila tokom kreš-testa

Lancia "Ypsilon" se zapalila tokom kreš-testa

Lancia "Ypsilon" se zapalila tokom kreš-testa

Negativni marketing koji donose loši rezultati na kreš-testu poguban je po sve modele koji na ovoj vrsti testiranja ne dobiju barem četiri zvezdice. Jedan Italijan je sebe potpuno "pokopao" lošim izdanjem.

Kompanija "Fiat Chrysler" pretvorila je "Lancia" brend u lošu kopiju svojim matičnih modela. Da su slavni dani "Lancia" brenda davno prošli pokazao je i NCAP evropski kreš-test na kojem je model "Ypsilon" uspeo da "osvoji" svega dve zvezdice ali i da se zapali.

Na (ne)sreću taj deo testa dogodio se kada kamere nisu bile upaljene. Objašnjenje za taj incident glasi da je došlo do kratkog spoja na kablovima akumulatora koji su onda zapalili ulje za kočnice koje je iscurelo iz rezervoara. "Lancia" tvrdi da se takav ili slični problemi nisu događali takom testova razvoja "Ypsilon" modela.

Ali ako bi i izuzeli taj incident od opšteg utiska pomenuti model druge generacije, koji je u proizvodnji od davne 2001. a koji deli platformu sa modelima Fiat "500" i "Panda", ocena od 44% za bezbednost odraslih putnika, 79% za bezbednost dece i 64% za bezbednost pešaka dovoljne su samo za simbolične dve zvezdice na testu.