Lancia "Delta HF Integrale"

Lancia "Delta HF Integrale"

Lancia "Delta HF Integrale"

Kada bi BMW "M3 E30" imao svog blizanca u vidu nekog hečbek modela onda bi ti sigurno bila Lancia "Delta HF Integrale". Trenutno se u prodaji nalazi jedan model star dvadesetpet godina.

Italijanski model koji je prosto šokirao ceo automobilski svet kada je u periodu od 1987. do 1992. osvojio šest vezanih titula u WRC konkurenciji može sa ponosom da gleda na svoje dane slave. Kao i svaki model neminovno ga je pregazilo vreme. Međutim, brzina ga i danas ne izdaje.
Slava ovog automobila je doprela i do ljubitelja trkanja koji se nalaze preko bare ali kako Lancia "Delta HF Integrale" nikada nije bio u prodaji u SAD-u ne treba da čudi da prava pomama vlada za modelom koji je napravljen 1989. a koji se trenutno nalazi na prodaju u Americi.
"Lancia" je proizvela nekoliko verzija ovog brzog hečbeka sa pogonom na svim točkovima. Najmanje konja je imao model iz 1986. sa ukupno 163 konja. Najjači od svih bio je model "HF Integrale Evo 1" koji je 1991. dobio ukupno 212 konja snage.
Osim sitnih znakova korozije ova "Lancia" ne pokazuje godine. Unutar automobila se nalazi savršena crna koža, crvena boja karoserije je jarke boje a nema sumnje da je pod haubom i dalje ista zverka kao i pre više od dve decenije. Trenutna cena ovog primerka iznosi oko 15 000 dolara.