Kubica pobedio na Monca reliju

Kubica pobedio na Monca reliju

Kubica pobedio na Monca reliju

Italijan koji je bio veliki favorit da na domaćem terenu zabeleži pobedi uspeo je nekako da izgubio prednost, najviše usled loših vremenskih uslova. To je iskoristio Poljak koji je mora se reći zasluženo došao do trijumfa.

Valentino Rosi može jedino kišu da krivi što je ostao bez pobede na ovogodišnjem "Monza Rally Show" događaju. Italijan je imao dosta problema sa svojim automobilom Ford Fiesta WRC jer su podešavanja bila potpuno pogrešna za kišne uslove. "Doktor" je i sam rekao da jednostavno nije mogao da vozi onako kako je želeo, nije imao osećaj u gumama i bolje nije mogao.

Iako je Rosi bio sjajan u subotu poslednji specijal ga je koštao pobede. Greška koju je tu napravio oduzela mu je 10 vitalnih sekundi vremena. I dalje je bivši MotoGP šampion bio u prednosti ali nedovoljnoj da osigura sigurna razliku u odnosu na bivšeg vozača Formule 1, Roberta Kubicu. Poljak je u reliju već tri godine i iskusno je umeo da ne samo smanji zaostatak nad Italijanom već i da stvori prednost od 12 sekundi.

Poslednja prilika za Rosija da spase dan bio je "Masters Show", ali je i na ovom specijalu koji se tradicionalno vozi na startno/ciljnom pravcu, pobedu odneo Kubica. Sve u svemu Rosi može biti zadovoljan subotom kada je bio najbrži na čak četiri od ukupno pet događaja.

Publika je imala velika očekivanja i od Kena Bloka, majstora drifta, ali američki vozač je stigao tek do 29. pozicije. Međutim, vremenom se od njega mogu očekivati bolji rezultati.