Koji ste vi tip vozača?

Koji ste vi tip vozača?

Koji ste vi tip vozača?

Jedna evropska studija otkrila je da postoji sedam različitih tipova vozača. Evo koji su to tipovi i šta ih odlikuje. U koju kategoriju vi spadate?

Instruktor
Ovaj vozač želi da svima stavi do znanja gde greše u vožnji, šta su uradili pogrešno. I ne samo to, taj vozač želi i da mu drugi priznaju trud koji ulaže u obrazovanju drugih vozača.

Sveznalica
Naziv vam sve govoi. Ovaj vozač smatra da je u saobraćaju okružen neznalicama, nekopetentnim vozačima. Ovi vozači viču na druge vozače dok se nalaze u udobnosti svog automobila.

Siledžija
On ili ona uvek želi da kazni druge vozače zbog greške koju su, po njegovom/njenom mišljenje napravili. To su vozači koji izlaze iz automobila i prilaze drugim vozačima u želji da se obračunaju. Nažalost, sve ih je više na putevima.

Filozof
Ovaj vozač prihvata tuđe greške, ne nervira se oko toga. Za sve nađe objašnjenje i razjašnjenje situacije, vrlo dobro kontroliše svoje emocije.

Takmac
Ne prođe dan a da ne sretnemo ovakvog vozača. On/Ona mora svakog da pretekne, da uvek bude na čelu kolone. Smeta im kad ih neko pretekne, oni ubrzavaju kad ih pretičete i "lepe" se za vas kako niko ne bi mogao da uđe ispred njih.


Objektivni posmatrač

Ovaj vozač ne shvata previše lično bahatost i greške drugih, jednostavno ih smatra opasnošću u saobraćaju ali ne želi ništa da preduzme po tom pitanju.

Nedodirljivi
Ova vrsta vozača ne želi da situacija u saobraćaju ili drugi vozači utiču na njega/nju. Oni slušaju muziku ili razmišljaju o životnim pitanjima i ne haju mnogo za ono što se dešava oko njih, najviše zbog toga da se ne bi nervirali.