KIA "Optima" i "Sportage" dobile nagrade za dizajn

KIA "Optima" i "Sportage" dobile nagrade za dizajn

KIA "Optima" i "Sportage" dobile nagrade za dizajn

Jedna od najprestižnijih nagrada za industrijski dizajn, "Red Dot", u kategoriji za 2016. otišla je u ruke proizvođača KIA, i to za dva modela iz njihove postave.

Prodaja i popularnost današnjih automobila u mnogome zavise od toga da li će se kupcima svideti dizajnerska rešenje određenog modela. Zato KIA ima dosta razloga za zadovoljstvo obzirom da su čak dva njihova modela nagrađena prestižnom "Red Dot" nagradom na polju industrijskog dizajna. U pitanju su modeli "Sportage" i "Optima".

"Naš međunarodni dizajnerski tim ima sve razloge da bude ponosan na svoja najnovija dostignuća. Već prve red dot nagrade za Sportage i Optimu su bile veliki uspeh. Dvostruki dobitnici priznanja su vrlo važni za naš brend. Sportage je već nekoliko godina naš bestseler u Evropi. Kia Optima, koja je jedan od najprodavanijih Kijnih modela širom sveta, takođe utelovljuje razvoj brenda na vrlo poseban način: 3. generacija, koja je svoj put započela 2010. godine, bila je u godinama koje su sledile katalizator dizajnerskih promena Kijine game modela. Kako novi Sportage tako i nova Optima odskaču u svojim kategorijama na račun jasnoće, razlikovanja i sportske elegancije svog spoljašnjosti. Oba nova modela donose i potpuno novu, premium unutrašnjost s modernim, vodoravnim postavljanjem i vrlo pročišćenim izgledom,” rekao je Peter Šrejer, predsednik i glavni dizajner u "Kia Motors Corporation" i "Hyundai Motor Group".

Nezavisni žiri koji je sačinjen od 41 stručnjaka iz oblasti dizajna iz celog svega odlučio je da nagradu za najboljeg od najboljih (Best of the Best) dodeli takođe KIA modelu, i to najnovijem iz njihove ponude, "Optima" limuzini.