KIA predstavila SUV koncept

KIA predstavila SUV koncept

KIA predstavila SUV koncept

Ne tako davno proizvođač iz Južne Koreje imao je u svojoj floti veliki, robusni SUV. Ta priča se završila pre šest godina ali najnoviji koncept možda najavljuje drugo poglavlje.

Jedna fotografija koju je KIA objavila pred sajam automobila u Detroitu bila je dovoljno da se ponovo pokrene pričao o kreiranju SUV modela koji bi se našao iznad modela "Sorento" koji je njihov trenutno najveći automobila. Naravno, oni bolje upućeni odmah su se setili ne baš previše uspešnog modela "Boreggo".

Na nakim tržištima je nosio i oznaku "Mohave" i bio je u ponudi sve do 2010. kada su ga kombinacija visoke cene goriva i svetska ekonomska kriza konačno dotukle. Kako segment SUV-a ponovo uživa poverenje kupaca KIA bi mogla da se još jednom oproba sa naslednikom.

Još jedan razlog zašto se veruje da bi mogli dobiti novi KIA SUV jeste vest da bratska kompanija "Genesisi" do kraja ove decenije izbacuje svoj SUV koji bi mogao da služi za ispipavanje tržište pa ako se pokaže kao finansijski isplativa opcija sigurno će ga i KIA preuzeti.