Kasni debitant C-XR

Kasni debitant C-XR

Kasni debitant C-XR

Citroen je na sajmu automobila u Pekingu predstavio svoj novi konceptni model tek sada. Da li su Francuzi zaboravili na svoj adut ili je ovo sve dobro isplanirani marketinški potez.

Iako smo pomno pratili sve premijere na sajmu automobila u Pekingu, Citroen je čekao zadnji trenutak da uz svoja dva debitanta, modele DS 6WR i SD 5LS R, pridoda još jedan konceptni model sa oznakom C-XR, koji od sva tri pomenuta izgleda najmanje kao konceptna vizija a više kao automobil gotovo spreman za proizvodnju.

Model C-XR se savršeno uklapa u stil koji gaje Citroen hečbek modeli koji "vuku" ka SUV modelu. Na prednjoj strani se nalazi široka hromirana rešetka koja ide do samih farova koji su spušteni a na njih su vertikalno nadovezana dnevna LED svetla. Sa zadne strane krov se do branika spušta u obliku slova C.

Iako ovaj koncept zapravo nije osmišljen za vožnju van puta, robusan izgled mu daju veliki blatobrani i visoko odstojanje od zemlje. Unutrašnjos ovog automobila je i dalje velika misterija ali je primetan lep detalj u vidu velikog panorama krova koji će kabinu okupati suncem. Što se motora tiče u model C-XR je ugrađen benzinac THP 160 koji ima start&stop tehnologiju i automatski menjač.