Karting Amaterska Liga slavi 1. rođendan

Karting Amaterska Liga slavi 1. rođendan

Karting Amaterska Liga slavi 1. rođendan

Na današnji dan, tačno pre godinu dana, na kartodomu pored Dunava sasvim spontano su se srele dve grupe entuzijasta - sa jedne strane iskustvo, sa druge mladost, a svi sa željom za vožnjom kartinga i takmičenjem

.

Tako, gotovo trenutno, pošto je bilo više nego očigledno da osim velike želje prisutni nemaju nikakvog takmičarskog iskustva, naziv te vesele družine se sam od sebe nametno i odmah bilo opšte prihvaćen - Karting Amaterska Liga ili nama dragi KAL!

 Već od prvog takmičarskog dana sve je krenulo uzlaznom putanjom. Iz nedelje u nedelju (ili bolje reći iz utorka u utorak), u dobro poznatom terminu utorkom u 6, rastao je broj poklonika KALa. Neki su uzeli učešće u takmičenju i ozbiljno pristupili borbi za svaki bod, neki došli samo da se oprobaju, neki da navijaju i pruže podršku, ali svi zajedno da se druže i lepo zabave .

Šta smo do sada postigli? Prva, premijerna, sezona - nakon sumiranja rezultata i utisaka: preko 40 učesnika već prve sezone, od toga 36 sa postignitim plasmanima; 37 takmičara na Kupu i naravno samo reči hvale. Danas, nešto pre sredine druge sezone: već preko 50 učesnika u Ligi. Ove godine su nam se pridružili i beogradski osnovci u okviru takmičenja koje smo za njih organizovali - KAL Junior, dame su izborile da imaju svoju zasebnu takmičarsku grupu i nadmeću se iz utorka u utorak, takmičari se prijavljuju i čekaju kako bi "uskočili u celu priču" i šta možemo više poželeti nego da se samo tako nastavi i ubuduće.

Naravno, raduje nas sve veće interesovanje koje budimo kod sponzora, koji prepoznaju našu ideju, a samim tim što dobijamo njihovu podršku znači da ono što radimo ima budućnost, da vredi.

Na kraju, ali u stvari uvek na početku, ljudi koji stoje iza cele price koja se zove Karting Amaterska Liga /KAL/ Beograda - Sportski Auto Moto Savez Beograda, AMSK Retro i ASK PlumRace nastojaće da svim ljubiteljima malog točka i ubuduće omoguće da svoju želju za brzinom i nadmetanjem pokažu na stazi, a da se svako od učesnika bar na trenutak oseti kao deo velikog tima koji stoji iza njega ili što bi moto Lige rekao - Amateri kao profesionalci.

Idemo dalje, nastavljamo sa još većim ambicijama i idejama u vremenu koje je pred nama!

Kako bi jedan ovakav, za nas veoma značajan trenutak, mogao bolje da se obeleži nego trkom. Zato će danas, na kartodromu na Adi Huji, nešto posle 18 sati startovati trenutno 15 najboljih takmičara Lige, u drugoj ovosezonskoj trci 1h Le Huje. Sam naziv i specificnost ovog takmičenja obećavaju uživanje za gledaoce i sat vremena čistog trkanja. Nadamo se samo da će vremenski uslovi dozvoliti da se trka i održi.

U svakom slučaj, pridružite se danas karting amaterima, na pomemenutom mestu i u pomenuto vreme, da pričamo o proteklim i budućim danima, da se upoznamo ili ponovo vidimo, a po nama dobro poznatom receptu da se družimo i lepo zabavimo uz zalogaj priče i čašicu smeha.

Dobrodošli!