Karting amaterska liga, KAL dan 6

Karting amaterska liga, KAL dan 6

Karting amaterska liga, KAL dan 6

Nakon dvonedeljne pauze nastavljene se borbe za bodove u okviru naše Lige. Trke u organizaciji AMSK Retro i ASK PlumRace, a pod pokroviteljstvom Sportskog auto moto saveza Beograda, obeležili su tzv. takmičari iz senke, koji su svojim plasmanima značajno popravili svoj bodovni saldo.

  U klasi Sprint došlo je do malih promena u vrhu tabele. Miloš Janjušević je dvostrukom pobedom ozbiljno ugrozio Milana Markova na vodećoj poziciji i primakao se na samo bod zaostatka. Perfektan trkački dan imao je i Boban Žunić, koji je takođe dvostrukom pobedom uhvatio priključak za vrh tabele.
  U klasi Hobi, jedini sa maksimalnim učinkom bio je Nebojša Jovanović , koji je svojim plasmanima nagovestio da već sledeće nedelje može voditi borbu za treće mesto u okviru svoje klase. Takodje, i u ovoj klasi sve je otvoreno, tako da će poslednji trkački dan u prolećnom delu sezone dati odgovore ko su šampioni ovog dela takmičenja.

  Za razliki od muških kolega, kod dama je već sve izvesno. Titulu prolećnog šampiona u klasi Hobi za dame novim pobedama overila je Marija Mitrović. Za Mariju slavlje već može da počne, a razlog više je što će u drugi deo sezone ući i sa značajnom bodovnom prednošću u odnosu na ostale takmičarke. Za plasmane ostalih, pričekaćemo da vidimo bodovno stanje posle sedmog takmičarskog dana.

  Kao i u klasama Hobi i Sprint i u šampionatu Sponzora sve je otvoreno. Čak tri tima pretenduju na naslov šampiona koji će nositi tokom letnje pauze, a to su timovi AutoMotoTrke.net, Kopi Centar TAŠ i Plastamen. Najveći skok na tabeli od čak tri pozicije ostvario je tim s.t.r.Milica, a najveći pad, od takodje tri pozicije, Maxmoment.

  Sve osvojene bodove i ostvarene plasmene možete videti na stranama KAL web sajta.

  Kod juniora, ove nedelje su gostovali osnovci škole "Oslobodioci Beograda", sa opštine Palilula iz Beograda. Odličnu vožnju je pokazao Vanja Bejatović, koji je ostavio utisak takmičara koji može pretendovati na šampionsku titulu u takmičenju beogradskih osnovaca.

  Sedmi takmičarski dan, poslednji dan prolećnog dela sezone, predviđen je već za 6 dana, 16. jun sa početkom u 17.30 sati.

  Prvi takmičarski dan za nove takmičare, koji će nastupati u klasi Hibrid, zakazan je za nedelju, 14. jun, a takmičari se moraju prijaviti na stazi najkasnije do 17.30 sati, nakon čega će se obaviti izvlačenje takmičarskih grupa i uslediće prva trka dana.