KAL’09 - Kraj prolećnog dela Lige, početak letnjih takmičenja

KAL’09 - Kraj prolećnog dela Lige, početak letnjih takmičenja

KAL’09 - Kraj prolećnog dela Lige, početak letnjih takmičenja

Sedmi po redu takmičarski dan, u organizaciji AMSK Retro i ASK PlumRace, a pod pokroviteljstvom Sportskog auto moto saveza Beograda, dao je odgovore na pitanja ko su šampioni prolećnog dela KAL`09.
  Trkački dan su propratile licencirane sudije auto-moto sporta, koje je predvodio jedan od naših najcenjenijih sudija Živadin Todorović - Braša. Svojim prisustvom i dobronamernim sugestijama sudije su doprinele da takmičari još ponešto nauče.

  U klasi Sprint je svoju dominaciju u prolećnom delu potvrdio Milan Markov , dok je skokom za dva mesta drugo zauzeo Ivan Brozinčević, a treće Miloš Janjušević.

  Za razliku od klase Sprint, u klasi Hobi nije bilo iznenadjenja. Jesenji deo će sa prve pozicije nastaviti Luka Pavlićević , a tu poziciju će pokušati da mu preotmu Miloš Nestorović I Ivan Stamenov.


  U Šampionatu Sponzora tim u sastavu Milan Markov - Luka Pavličević koji nastupaju za AutoMotoTrke.net Tim , očekivano je ubedljivo dominirao dosadašnjim delom sezone i u jesenji deo šampionata ulaze sa izglednim šansama za osvajanje titule. Međutim, to će im maksimalno otežati vozači timova Kopi Centar Taš i Plastamen, koji će takođe atakovati na naslov prvaka. 

  Kao što je još ranije bilo poznato šampion prolećnog dela KAL`09 - klase Hobi za dame je Marija Mitrović. Na drugom i trećem mestu će takmičenje nastaviti Mirjana Opačić i Ida Vlk, koje su razdvojene samo jednim bodom, a tu je i Magda Prokić sa dva boda minusa. Svakako razlike koje najavljuju velike borbe za titulu vicešampiona u nastavku šampionata.

  Najbrži KALjuniori su u prolećnom delu šampionata izborili učešće u drugom krug takmičenja. Devojke su se plasirale direktno u finale, a kod dečaka će dve polufinalne trke odlučivati o plasmanima za finalnu trku. Nakon ovih trka, u finalu 13. oktobra, dobićemo najbolje takmičare medju juniorima.

  Nastavk prvenstva, osmim takmičarskim danom, predvidjen je za 1. septembar.

  Predstoji letnja pauza za takmičare koji se za bodove bore još od aprila meseca. Medjutim, preko leta neće biti vruće samo u vazduhu, već i na stazi. Od ove sezone će se najbolji takmičari pokušati da se pokažu i dokažu i kao timski igrači. Letnja Timska Liga, koju ove godine potpomaže Kopi Centar "TAŠ", počinje već 30. juna i sastojaće se od 6 takmičarskih dana, a svi koji žele učestvovati trebaju se prijaviti do 25.juna.

  Naravno, tu je i Karting Kup za Amatere, koji je predvidjen za 1. avgust. Ovo je najmasovnije takmičenje u organizaciji Karting Amaterske Lige, za koje se mogu prijaviti svi zainteresovani za učešće bez obzira na pol, godine, težinu i iskustvo; najboljih 40 će ući u završni deo, a podsećamo pobednik je samo 1 takmičar ! (uskoro opširnije o sistemu takmičenja na web-sajtu KALa)

  Takodje, takmičari klase Hibrid, koji su proteklog vikenda otpočeli svoje borbe za bodove, tokom leta će nastaviti svoj pohod ka pozicijama koje vode u klase Sprint i Hobi u narednoj sezoni. Podsećamo da se svi zainteresovani za učešće u našoj Ligi mogu takmičiti u okviru ove klase u bilo kom trenutku tokom trajanja sezone.

  Šampionima prolećnog dela čestitamo, a svima ostalima želimo da se i dalje sa nama druže i dobro zabavljaju !