Kako ubrzava Audi S6

Kako ubrzava Audi S6

Kako ubrzava Audi S6

Čini se da su snimci instrument tabli prilikom ubrzanja sve popularniji. Poslednji u nizu nam dolazi iz automobila koji u ovoj kategoriji može da se meri i sa Porsche modelima.

Do sada smo imali prilike da vidimo kako ubrzava jedan Passat B8, a od Audi modela gledali smo kako se iz mirovanja lansira Audi A4. Impresivni su i uporedni snimci nekoliko različitih modela. Ovoga puta došao je red na još jedan Audi model koji je najbrži od svih kandidata.

U pitanju je model S6 koji je zahvaljujući tjuningu sa svojih fabričkih 420 konjskih snaga došao do ukupno 450 konja koje dobija iz TSFI motora zapremine 4.0 litara. Iako ima skoro dve tone ova limuzina ubrzava poput lakših BMW ili Mercedes automobila.

Iz mirovanja do brzine od 100 na sat Audi S6 stiže za 4.4 sekunde i čini se da mu tempo podizanja brzine ne opada do brzine od 200 na sat. Pored izmena na motoru poradilo se i na vešanju a dodate su i felne od 19 inča. Prodaja ovog modela kreće početkom naredne godine i očekuje se da ima cenu preko 70 000 evra.