Jubilarni Opel "Vivaro" sišao sa trake

Jubilarni Opel "Vivaro" sišao sa trake

Jubilarni Opel "Vivaro" sišao sa trake

Opel je svojim modelom "Vivaro" napravio pun pogodak na polju lakih komercijalnih vozila. Potražnja za njime konstantno raste a nedavno je proslavljen i mali proizvodni jubiler.

U Opel fabrici u gradu Luton u Velikoj Britaniji sa trake je sišao još jedan primerak modela "Vivaro", ukupno 750 000. koji su Nemci proizveli od 2001. kada se pojavio na tržištu. Svoje zadovoljstvo postignutim rezultatom nije krio Štefan Rašig, direktor komercijalnih vozila u Opel-u.

"Sedam stotina pedeset hiljada je impresivna brojka za Vivaro, posebno u ovom segmentu u kojem se vodi oštra tržišna borba. Combo, Vivaro i Movano predstavljaju važan deo naše strategije rasta. Mi imamo za cilj da povećamo prodaju ovih modela za oko 80 odsto do 2022., od 83.000 lakih komercijalnih vozila prodatih 2013. do 150.000 jedinica planiranih za 2022.“, dodao je Rašig.Planovi Opel-a nisu nerealni obzirom da je, uprkos svojim poznim godinama, "Vivaro" prošle godine zabeležio rast u prodaji od 38 procenata. Dominacija se pokazuje i kroz brojke udela "Vivara" u ukupnoj broju prodatih vozila iz njegovog segmenta koja iznosi 24 procenata.