Izgoreo tokom testa

Izgoreo tokom testa

Izgoreo tokom testa

Staza Nirburgring je poznata kao mesto na kojem mnogi proizvođači automobila testiraju svoje nove modele. I dok većina sazna kako njihova nova kreacija zapravo deluje na putu jedna kompanija je saznala da je njihov novi model lako zapaljiv.

 

Prototip Acura modela NSX druge generacije je tek započeo svoj krug testiranja na čuvenoj nemačkoj stazi kada je automobil zahvatila vatra. Na svu sreću vozač je uspeo da izađe iz automobila pre nego što ga je vatrena stihija u potpunosti obuzela. Par očevidaca koji su prisustvovali incidentu kažu da se vatra prvo pojavila u zadnjem delu automobila.
Upravo se na zadnjem kraju nalazi turbo motor i jedan od tri električna motora koje ovaj model ima. Tu je takođe smešten i menjač. Nije jasno šta je izazvalo požar ali je vidljivo da su otvori za vazduh na ovom modelu veći u odnosu na one koji se nalaze na modelu prethodne generacije.
Najavljeno je da će se NSX model druge generacije naći u prodaji tokom 2015. kao model za godinu 2016. Sreća u nesreći je da se ovaj incident dogodio tokom testiranja pa će ljudi koji su zaduženi za sklapanje ovog modela imati dovoljno vremena da kvar otklone.