Irvajn: Alonso kralj, Šumi dosadan

Irvajn: Alonso kralj, Šumi dosadan

Irvajn: Alonso kralj, Šumi dosadan

Nekadašnji vozač Formule 1 Edi Irvajn izjavio je da je član Renoa Fernando Alonso novi kralj takmičenja i da je 'dosadnom Mihaelu Šumaheru prošlo vreme”. Irvajn je od 1996. četiri sezone bio klupski kolega Šumehera u Ferariju. Iz takmičenja u Formuli 1 povukao se krajem 2002. godine.'Alonso je neverovatan. Kada je pod pritiskom, ne greši kao što to radi Mihael. Alonso je novi kralj', rekao je Irvajn za radio BBC. 'Kimi Rajkonen je veoma blizu. Odnos snaga se menja i mislim da je bilo krajnje vreme, jer je Šumaher najdosadniji svetski šampion svih vremena', rekao je Irvajn. Titulu šampiona Formule 1 u poslednjih pet godina osvajao je Šumaher, ali Nemac ove godine ima najlošiji start od kada se takmiči u 'najbržem cirkusu '. Šumaher je titulu šampiona osvajao ukupno sedam puta.

Vozač Meklarena Kimi Rajkonen pobedio je u nedelju na Velikoj nagradi Španije, dok Šumaher nije uspeo da završi trku. Španac Alonso pobedio je na tri prethodne trke. Alonso trenutno vodi u ukupnom plasmanu sa 18 bodova prednosti nad drugoplasiranim Jarnom Trulijem iz Tojote i čak 34 više od Šumahera, koji nije završio tri od pet dosadašnjih trka.
Šumaher je samo jednom ove sezone bio blizu Alonsa – na trci u San Marinu, kada je Nemac bio drugi, a Španac prvi posle uspešnog odbijanja napada Ferarijevog vozača.

Irvajn je ocenio da je neuspeh Ferarija na domaćem terenu znak pada Šumahera.
'Sve što je Šumaher trebalo da uradi je da vozi unutrašnjom stranom staze i kaže 'ili ćemo se sudariti ili ćeš biti drugi'. Proteklih godina Šumaher je radio mnogo gore stvari. Možda su ga godine stigle. Pre tri godine on bi to i uradio', rekao je Irvajn. Šumaher ja sa 36 godina trenutno najstariji vozač Formule 1.