Igrači Bajerna iz Minhena dobili nove Audije

Igrači Bajerna iz Minhena dobili nove Audije

Igrači Bajerna iz Minhena dobili nove Audije

Audi je već dugi niz godina automobilski partner najtrofejnijeg nemačkog kluba, Bajerna iz Minhena, koji je ujedno vlasnik 6.5 odsto akcija bavarskog kluba.

 
Saradnja proizvođača automobila iz Ingolštata i minhenskih "crvenih" traje već čitavu jednu deceniju, pa su u Audiju odlučili da na prigodan način obeleže tako važan jubilej.
 
Naime, leta 2002. godina dva bavarska giganta su saopštila planove o saradnji, a dobitnici prvih Audijevih modela bili su golman Oliver Kan, Mihael Balak, Ðovani Elber, kao i tadašnji trener, Otmar Hicfild.
 
 
Deset godina kasnije, na događaju održanom u Ingolštatu, Audijevom rodnom gradu, svaki od fudbalera Bajerna dobio je po jedan novi model nemačke kompanije, a uz njih čast da se voze u novim automobilima poznate kompanije imaće i trener, Jup Hajnkes, predsednik kluba, Uli Henes i predsednik upravnog odbora, Karl-Hajnc Rumenige.
 
Kada je reč o automobilima, najpopularniji je bio Audi Q7, kojeg su izabrali Roben, Švajnštajger, trener Hajnkes i Nojer. U Audiju S8 će se voziti Mario Gomez, Luiz Gustavo, Kros, Riberi i Pizaro (između ostalih), dok će se za volanom RS5 naći Badštuber i Boateng. Svi modeli imaju stalni Quattro pogon na sva četiri točka.
 
 
N. Lasica - Auto Portal