Honda želi u Red Bul, Meklaren se protivi

Honda želi u Red Bul, Meklaren se protivi

Honda želi u Red Bul, Meklaren se protivi

Saradnja od koje se očekivalo mnogo pre početka još uvek takmičarski aktuelne sezone Formule1, nije urodila plodom. Japanci bi želeli da prošire svoju (ne)uspešnu saradnji sa F1 timovima ali velika prepreka stoji im na putu.

Nekadašnji višestruki šampioni Formule1, ekipa Red Bul, nije bila takmičarski konkurenta u protekle dve sezone. Mercedes je uspeo da stvori agregat koji apsolutno dominira u odnosu na konkurente. Kristijan Horner želi promenu, ugovor sa Renoom je raskinut,a njihov cilj je saradnja sa Hondom.

Japanci su pompezno ušli, odnosno vratili se u Formulu 1, krajem prošle sezone. Saradnja sa Meklarenom, za koji je tada potpisao i Fernando Alonso, obećavala je borbu za titulu. Umesto toga britanski tim je bio apsolutno najgori, dva vozača, obojica bivši šampioni, bili su zadovoljni svaki put kada bi završili kvalifikacije, da ne pričamo o plasmanu ili trci.

Međutim i takva Honda ima ponudu da bude dobavljag agregata još jednog tima. U pitanju je pomenuti Red Bul. Međutim, veto na čitav dogovor stavio je Ron Denis, šef Meklarena. Očito je da Meklaren ne želi da pomaže konkurenciju pa je ekipa Red Bula i dalje "u mraku" po pitanju novog dobavljača agregata.