Honda: Tri nova koncepta u Tokiju

Honda: Tri nova koncepta u Tokiju

Honda: Tri nova koncepta u Tokiju

Honda je objavila kako će na Tokijskom salonu predstaviti tri nova koncepta. Pod nazivom ’Feel FINE’ predstavit će se Sport 4, FCX i WOW. Svaki koncept pripada različitom segmentu pa možemo zaključiti kako svaki zasebno pokazuju dizajnerske smerove kojim bi se u budućnosti trebala kretati Honda.
Sport 4 predstavlja Hondino viđenje sportskog dizajna u dolazećem periodu koji bi pored odličnog izgleda trebao ponuditi i odlične sportske karakteristike. WOW ili ’Wonderful Open-Hearted Wagon’ predstavlja viziju monovolumena koji obiluje neobičnim ali i praktičnim rešenjima poput posebnih odjeljaka namijenjenih prijevozu kućnih ljubimaca. FCX je luksuzna, tehnološki napredna i ’ekološki svesna’ limuzina. U svakom slučaju ovi automobili će zagolicati maštu mnogih posetioca Tokijskog salona pa se nadamo da će u Hondi ekspresno reagovati i što pre krenuti sa komercijalizacijom predstavljenih koncepata

Uz koncepte Honda će predstaviti i celi niz tehničkih novina poput SH-AWD (Super Handling All-Wheel-Drive) sastava, Intelligent Night Vision sastava i Collision Mitigation Brake sastava.