Hamilton osvojio pol u Kanadi

Hamilton osvojio pol u Kanadi

Hamilton osvojio pol u Kanadi

Mercedes ponovo izdominirao kvalifikacijama, ovoga puta Britanac kreće sa prvog mesta. Nemački as nije bio zadovoljan finalnim delom kvalifikacija. Ove sezone dobri Fetel moraće da se zadovolji začeljem kolone nakon lošeg dana a noćna mora se nastavlja za Alonsa.

Prvi deo kvalifikacija doneo je veliko iznenađenje. Sebastijan Fetel završio je među pet najlošijih vozača i zajedno sa još jednim velikim imenom, Felipeom Masom, moraće da svoje bodove traže sa začelje. Fernando Alonso je jedva uspeo da prođe u drugi deo treninga, bio je prvi iznad crte. Kraj dana tada su dočekali i Merći, Stivens i Baton koji se nije ni pojavljivao na stazi.

Spasa nije bilo u drugom delu treninga za bivšeg svetskog šampiona. Fernando Alonso još jednom je ostao bez završnog dela kvalifikacija. Sa njime svoj dan su završili i Nasr, Eriksen, Verstapen i Sainc. Prva dva mesta bila su, očekivano, rezervisana za vozače Mercedesa.

Finalni deo kvalifikacija predstavljao je dvoboj za pol, naravno između vozača Mercedesa. Zadnje mesto prigrabio je odmah Perez, ubedljivo je bio najsporiji. Za njime su usledili Rikardo i Kvjat, zatim Hulkenberg i dvojac Lotusa, Maldonado - Grožan. Botas je uspeo da dođe do dobrog četvrtog mesta, Raikonen je spasao dan Feraraija mestom broj tri, dok je drugo mesto pripalo razočaranom Rozbergu a Hamilton je još jednom na pol-poziciji za start trke.