Ford "Mustang" na surovom zimskom testu

Ford "Mustang" na surovom zimskom testu

Ford "Mustang" na surovom zimskom testu

U test-centru automobilske kompanije "Ford" razni modeli ovog proizvođača stavljaju se u nezahvalnu poziciju u kojoj su primorani da izdrža surove vremenske uslove. Evo kako izgleda testiranje jednog modela na -40 stepeni.

Fordova komora za testiranje automobila u raznim ekstremnim vremenskim uslovima ovoga puta ugostila je model novi "Shelby GT350 Mustang". Cilj je bio utvrditi kako će se automobil ponašati na temperaturi od -40 stepeni.

Model koji se proizvodi kao verzija za 2016. u prodaji će se naći krajem iduće godine a imaće do sada najjači motor u klasi. U pitanju je V8 agregat sa oznakom "Voodoo" zapremine 5.2 litara koji daje 550 konja snage pri 8 000 obrtaja u minutu. Ali džabe sva ta snage ukoliko se "smrzne" na niskoj temperaturi.

Ako je verovati ljudima koji su obavili testiranje ovaj Mustang je potpuno vozno sposoban i na jakom minusu, a pored temperatura ispod nule ova komora može da simulira i orkanski vetar, temperaturu do +55 stepeni, visoku vlažnost vazduha i ostale vremenske uslove.