Ford B-MAX

Ford B-MAX

Ford B-MAX

Genijalni, novi Ford B-MAX, čija prodaja na evropskom tržištu počinje ovog leta, kupcima nudi neke od najnaprednijih tehnologija u malim automobilima i donosi više povezanosti, ekonomičnosti i prijatnijeg iskustva u vožnji.

Genijalni, novi Ford B-MAX, čija prodaja na evropskom tržištu počinje ovog leta, kupcima nudi neke od najnaprednijih tehnologija u malim automobilima i donosi više povezanosti, ekonomičnosti i prijatnijeg iskustva u vožnji.

B-MAX je prvi evropski automobil koji nudi SYNC, Fordov nagrađivan sistem povezivanja u automobilu, koji se aktivira glasom, a omogućava pozivanje hitne pomoći, napravljen da pomogne putnicima da upute poziv hitnim službama u slučaju sudara.

Fordova ECOnetic tehnologija niske emisije CO2 omogućava vodeću u klasi ekonomičnost u potrošnji goriva i niske emisije ugljen-dioksida iz svih benzinskih i dizel motora.

B-MAX omogućava dinamiku vožnje vodeću u klasi i prvo je vozilo u svom segmentu koje nudi Active City Stop, sistem napravljen da pomogne vozaču da izbegne sudare sa vozilom ispred pri niskim brzinama, u uslovima pretežno stacionarnog ili saobraćaja u kojem se vozila sporije kreću.

B-MAX uspostavlja nove standarde u potrošnji goriva u klasi kompaktnih svestrano aktivnih vozila, opremljen Fordovim najnovijim benzinskim i dizel motorima ECOnetic tehnologije sa niskom emisijom CO2.

Postavu benzinskih motora predvodi trocilindrični 1,0-litarski Ford EcoBoost benzinski pogonski agregat, dostupan u verzijama sa 100 i 120 KS. Sa Fordovim Auto-Start-Stop sistemom kao standardom opremom, EcoBoost motor od 120 KS postiže vodeću emisiju CO2 u klasi od 114 g/km i potrošnju goriva od 4,9 l/100 km (57.6 mpg).

Druge opcije benzinskih motora uključuju 1,4-litarsku Duratec jedinicu sa 90 KS i 1,6-litarski Duratec motor sa 105 KS, koji je „uparen“ sa visoko efikasnim Fordovim PoverShift šestostepenim automatskim menjačem sa dvostrukim kvačilom napredne tehnologije.

B-MAX je dostupan sa izborom od dva Duratorq TDCi dizel motora. Oba nude izuzetne performanse i nisku potrošnju goriva. Pogonski agregat od 1,6 litara sa 95 KS ima najbolju emisiju CO2 u klasi od 104 g/km i potrošnju goriva od 4,0 l/100km (70.6 mpg). Dizel od 1,5 litara sa 75 KS, pažljivo izveden iz 1,6-litarskog motora, pojavljuje se po prvi put u Fordovom evropskom asortimanu. On ima emisiju CO2 od 109 g/km i potrošnju goriva od 4,1 l/100 km (68.9 mpg).

B-MAX je prvo vozilo u svom segmentu koje obezbeđuje dodatnu sigurnost svojim sistemom aktivnog zaustavljanja u uslovima gradske vožnje (Active City Stop), koji je napravljen da pomogne vozačima da izbegnu sudare sa vozilima ispred pri niskim brzinama u uslovima stacionarnog ili saobraćaja sa sporim kretanjem.

Prvi put predstavljen od strane Forda prošle godine - na modelu Focus, Active City Stop „nadgleda“ saobraćaj ispred i koči ako detektuje da je sudar sa vozilom ispred neminovan. U testovima, sistem je dokazao da sprečava sudare pri brzinama do 15 km/h, a smanjuje ozbiljnost posedica sudara pri brzinama višim od 30 km/h. Sistem je dobio Euro NCAP Advanced nagradu u 2011.

"Sasvim novi Ford B-MAX donosi pametne tehnologije, pristupačne kupcima kompaktnih automobila", kaže Beyer. "Pripremili smo niz osobina koje zaista poboljšavaju iskustvo u vožnji, čineći B-MAX idealnim rešenjem za dinamične živote naših kupaca."

Ford