Fiesta najprodavanija u klasi

Fiesta najprodavanija u klasi

Fiesta najprodavanija u klasi

Amerikanci traže velike i robusne automobile, ne brinu za potrošnju. Rusima je potrebno jako i izdržljivo vozilo, bitno je da se ne smrzne ne mora biti previše udobno. U Evropi su najtraženiji mali automobili pred koje se stave velike očekivanja. Američki model se pokazao kao prvi izbor kupaca sa Starog kontinenta.

Prema izveštaju "JATO Dynamics", kompanije koja je vodeća u svetu na polju prikupljanja podataka i istraživanja tržišta, Ford "Fiesta" je najprodavaniji model u svojoj klasi u prvoj polovini tekuće godine u Evropi. Na tržištu ukupno 30 zemalja zabeležena je prodaja od 173 999 primeraka.

Ova brojka čini "Fiestu" ne samo najprodavaniji model u svojoj klasi već i drugi najprodavaniji model u svim kategorijama. U odnosu prvu polovinu 2014. ove godine je primetan porast u prodaji od 3.6 procenata. Posebno je po Ford bio dobar mesec jun kada je prodato ukupno 33 646 "Fiesta" primeraka, čak 22.3 procenata više nego u toku istog meseca prošle godine.
Kod nas je "Grand Motors" kompanija ovlašćeni uvoznik i serviser vozila marke Ford i oni nude model "Fiesta" po ceni od 9 490 evra. U pitanje je verzija sa benzinskim agregatom zapremine 1.25 litara i 82 konja snage i petoro vrata uz "Ambient" paket opreme. Tu su povoljnosti pri kupovini kao što je beskamatno finansiranje na pet godina i mesečna rata od 99 evra.