Fiat podržao gej brakove

Fiat podržao gej brakove

Fiat podržao gej brakove

Odluka američkog suda po kojem je ukinuta zabrana stupanja u bračni odnos dve osobe istog pola prihvaćena je na različite načine od strane raznih organizacija. Jedna automobilska kompanije oglasila se nedavno i iznela svoj stav po tom pitanju.

Vrhovni sud SAD-a je nedavno presudio u korist ukidanja zabrane brakova osoba istog pola koja je bila na snazi u nekim američkim državama. Crkvena zajednica se naravno protivi takvoj odluci ali pametnih je više i odluka je dobila pohvale od većine ostalih organizacija.

"Fiat Chrysler Automobile" je jedna od velike većine automobilskih kompanije koje su se oglasile povodom presude američkog suda. Oni su u svojoj izjavi ponovili da čvrsto stoje iza "LGBT" zajednice koju su oduvek podržavali.

"Naša kompanija se dugi niz godina zalaže za ravnopravnost i pravo na različitost. Mi poštujemo svačije mišljenje i različite stavove. Verujemo da bi pred zakonom svi trebalo da budemo jednaki. Borimo se protiv diskriminacije i zato podržavamo "LGBT" zajednicu u borbi za svoja prava," stoji u saopštenju "Fiat Chrysler Automobile" kompanije.