Fiat "500" Vintage '57

Fiat "500" Vintage '57

Fiat "500" Vintage '57

Kompanija "Fiat" kreirala je novi model "500" koji odaje poštu modelu iz 1957. uz modernu interpretaciju stilskih elemenata koji su proslavili italijansku ikonu tokom 60-ih i 70-ih godina prošlog veka.

Novi Fiat "500" sa oznakom "Vintage '57" urađen je u potpunosti u retro stilu. Dvanaest različitih boja karoseriju je u ponudi a pastelno plava se sjajno uklapa sa belim krovom, spojlerima i retrovozorima. Kombinacija hromirane ratkapne uz belu boju na alu-felnama veličine 16 inča jasno podseća na one sa klasičnog modela "500".

Unutar kabine, sa stilske strane, mnogo šta podseća na slavnog pretka. Bela instrument-tabla, koža boje duvana u dva tona, kao i dodaci boje slonovače, "500" logo takođe od kože boje duvana, sve to podseća na ovaj model od pre 50-ak godina.

Međutim, na izgledu se oda prošlom modelu završava. Fiat "500" Vintage '57 opremljen je standardnom modernom opremom. Tu su klima-uređaj, manualni ili automatski zavisi od odabira, "Blue&Me" "hands-free" Bluetooth sistem, opcija glasnovih komandi, digitalni multimedijalni sistem sa USB/AUX priključcima, "eco: DriveTM" softver, CD+MP3 radio, ABS, sedam vazdušnih jastuka, "Start&Stop" sistem, ESP, ASR/MSR, HBA i "Hill Holder" deo su određenih paketa opreme.

Kada je ponuda agregata u pitanju Fiat "500" Vintage '57 dolazi sa sledećim benzinskim motorima: 1.2 litra i 69 konja, 0.9 litara "Twin Air" sa 65 konja, 0.9 litara "Twin Air" sa 85 konja i 0.9 litara "Twin Air" sa 105 konja. Kada su dizelaši u pitanju kupci nemaju mnogo izbora, ponuđen je jedino "Multijet" zapremine 1.3 litara sa 95 konjskih snaga.

Kada je karoserija u pitanju osim standardne varijante ovaj model moći će da se kupi i u kabriolet verziji. Kupci će moći da biraju između manualnog i automatskog sistema promene stepena prenosa. Ovaj model će sigurno ponovo pokrenuti priču o "Fiat" kompaniji kojoj je pažnja itekako potrebna.