Fiat "127" bi mogao da oživi

Fiat "127" bi mogao da oživi

Fiat "127" bi mogao da oživi

Kada se dizajneri automobila late posla da kreiraju novi ili reinkarniraju legendarni model neke automobilske kompanije uvek postoji strepnja šta će gazde reći. Ako je sudeći po utisku koji je ostavio na naslednika italijanskog automobilskog giganta novi prototip ove firme bi mogao da ima svetlu budućnost.

Lapo Elkan je unuk začetnika kompanije "Fiat", Đovanija "Đanija" Anjelija, brat predsednika kompanije "Fiat Chrysler Automobiles", Džona Elkana, i naslednik najveće italijanske industrijske dinastije. Tako da kada on da pečat odobrenja nekom modelu, sigurno je da ga čeka proizvodna traka.

David Obendorfer je nedavno prikazao svoj, lično kreirani, prototip modela "127". U pitanju je neka vrsta replike ili kopije legendarnog modela, koja je prilagođena modernom vremenu. O ovoj kreaciji Lapo Elkan je na svom fejsbuk profilu napisao "Sviđa mi se ovaj Fiat 127 prototip".

Pomenuti Obendorfer je nazavisni dizajner koji ima neverovatan talenat da klasične modele automobila prilagodi dizajnom modernom vremenu. Neki od njegovih radova jesu modeli "BMW CS Vintage", "Renault 4" i poslednji u nizu "Fiat 600". Ideja sa modelom "127" jeste da se pojavi kao naslednik modela "Punto".