Endi Marej dobio novi BMW "i8"

Endi Marej dobio novi BMW "i8"

Endi Marej dobio novi BMW "i8"

Neki od najvećih teniskih turnira na svetu kao generalne sponzore imaju vodeće automobilske kompanije koje osvajačima turnira poklanjaju neke od svojih novih modela. Tako je britanski teniser nedavno dobio novi automobil kompanije iz Bavarske.

ATP teniski turnir "BMW Open" koji se održava u Minhenu po prvi put je, još od 1976. dobio pobednika iz Velike Britanije. U pitanju je Endi Marej koji je nakon trijumfa na turniru koji se igra na šljaci zaradio 80 000 evra, 250 ATP poena ali i novi BMW model, "i8".

U pitanju je automobil koji u mnogome predstavlja nove, nadolazeće tehnologije. Bavarska kompanije je dosta novca i nade uložila u ovaj hibrid i ako ništa drugo sve ostale kompanije budno prate razvitak ovih modela. Ukoliko se ispostavi kao isplativa investicija sigurno će uslediti kopije sa svih strana.

Za razliku od mnogih drugih automobila sa minimalnom potrošnjom koji jedva da mogu da preteknu skuter na otvorenom putu ovaj BMW spada u red pravih trkača. Njegova maksimalna brzina iznosi 255km/h dok je ubrzanje od 0 do 100 na sat 4.4 sekunde. Prosečna potrošnja svedena je na 2.1 litar na 100 kilometara.