Ekshumira se Fanđov leš

Ekshumira se Fanđov leš

Ekshumira se Fanđov leš

Navršilo se dve decenije od smrti jednog od najboljih vozača u istoriji moto-sporta. Ali umesto da se obeleži sećanje na sportsku legendu iz njegove domovine stižu vesti o tome kako nekada najbržeg čoveka na svetu nikako da ostave na miru.

Huan Manuel Fanđo vladao je svetom Formule 1 tokom '50-ih godina prošlog veka. Sa ukupno pet šampionskih titula jedan je od najuspešnijih vozača u moto-sportu. Argentinski vozač vozio je za timove Alfa Romeo, Maseratti, Mercedes i Ferrari. Preminuo je 17. jula 1995. u osamdesetčetvrtog godini života. Ali vlasti u njegovoj domovini Fanđu još uvek ne daju mira.

Kako se Fanđo nikada nije ženio ili naznačio svog zakonskog naslednika borba oko njegovog nasledstva se i dalje vodi. Sa svojom dugogodišnjom partnerkom Andreom Beret dobio je sina Oskara Espinozu koji trenutno pokušava da pred sudom u Argentini dokaže da je potomak slavnog vozača.

Sudija koji vodi spor naredio je da se Fanđov leš iskopa kako bi se moglo putem DNK analize utvrditi da li je Espinoza sin legendarnog Fanđa i samim time da li mu pripada pravo nasledstva. Koliko daleko će neki ljudi otići samo radi materijalne dobiti ne prestaje da iznenađuje.