Eklston razočaran u dvojicu šampiona

Eklston razočaran u dvojicu šampiona

Eklston razočaran u dvojicu šampiona

Ovogodišnja sezona Formule 1 ostaće upamćena po neverovatnoj dominaciji Mercedesa i nekolicini mladih vozača koji su pokazali svoj potencijal. Neki od bivših šampiona se nisu proslavili i to je zasmetalo i prvom čoveku Formule 1.

Berni Eklston se po završetku F1 sezone 2014. zahvalio timu "Mercedes" jer je, kako on kaže, "spasao šampionat očajne sezone". Obzirom da pored Nemaca niko drugi nije mogao da dođe do izražaja Eklston tvrdi da je razočaran stavom koji su pokazali Fetel i Alonso.

"Ja sam veliki poštovalac rada Sebastijana Fetela ali sam malo razočaran zbog njegovog ponašanja i stavom koji je zauzeo tokom sezone. Mislim da se po tom pitanju malo promenio," prokomentarisao je Britanac.

Vrhovni čovek Formule 1 je pohvalio način na koji je Danijel Rikardo odvezao sezonu, ali nije propustio priliku ni da se osvrne na učinak još jednog bivšeg šampiona, za kojeg je takođe imao reči kritike.

"Ferrari je razočarao sve, nekako su bili pogubljeni čitave sezone. Fernando se u mnogome ponašao kao i Sebastijan, negde na polovini šampionata. Tako da sam i njegovim ponašanjem i stavom malo razočaran," rekao je Eklston.

Videćemo da li će ova dvojica vozača uspeti da dođu do boljih rezultata naredne sezone. Obojica su promenila timove, što je uvek riziki. Ostaje nam da čekamo 2015. i vidimo ko je izabrao bolje.