Džordan prodaje bolide u dobrotvorne svrhe

Džordan prodaje bolide u dobrotvorne svrhe

Džordan prodaje bolide u dobrotvorne svrhe

Bivši vlasnik F1 tima Džordan, gospodin Edi Džordan, prodaće prvi bolid koji je taj tim konstruisao i prvi boli u kojem su zabeležili pobedu na aukciji, a sav novac će ići u dobrotvorne svrhe.

Prvi bolid koji je ekipa Džordana konstruisala nosi oznaku 191. Prvi bolid u kojem je ista ekipa zabeležila svoju prvu pobedu u formuli 1 ima oznaku 198.

Oba automobila će biti stavljena na aukcijsku prodaju, a sav zarađeni novac će ići organizaciji CLIC Sargent, koja se bori protiv raka, i Amber organizaciji koja pomaže omladini.

"Ova dva bolida formule 1 su čuvana zbog svog istorijskog značaja, zbog uspomena koje nose i zbog toga šta su značili za ovaj tim," rekao je Edi Džordan.

"Ali došlo je vreme da se pozdravimo sa njima a novac će biti upotrebljen za neke dobre stvari, kao što je borba protiv raka i pomaganje deci," dodaje Džordan.

Mihael Šumaher je svoju prvu trku u formuli 1 vozio upravo u bolidu 191. Kao deo aukcije biće ponuđena i potpisana kaciga koju je Šumaher poklonio Ediju Džordanu u znak zahvalnosti.

Prodaja automobila će se obaviti putem privatne aukcije, a za ceo posao zadužena je kompanija "Cars International" koja će budućem kupcu ponuditi servis i održavanje za slučaj da nekada bude želeo da ih upotrebi na nekoj trci.