Dušan Borković ovog vikenda na brdskim trkama u Češkoj

Dušan Borković ovog vikenda na brdskim trkama  u Češkoj

Dušan Borković ovog vikenda na brdskim trkama u Češkoj

Dušan Borković jedini predstavnik Srbije na evropskom šampionatu na brdskim stazama ovog vikenda u Češkoj nastupa na šestom takmičenju sezone. 

Dušan Borković jedini predstavnik Srbije na evropskom šampionatu na brdskim stazama ovog vikenda u Češkoj nastupa na šestom takmičenju sezone. Uoči trke na kojoj želi da osvoji prvo mesto u klasi, blago je reparirao Micubiši lanser 9 evolucije, koji mu je na prethodna tri takmičenja zadavao dosta problema.

Instaliranje „Moteka” novog računara i njegovo mapiranje oduzeli su nam dosta vremena, čak smo imali i neke sitne probleme, za koje mislim da su sada prošlost. Stigli smo na vreme da odradimo tehnički prijem i verifikaciju, a ostatak vremena sam proveo upoznavajući stazu. Ako lanser posle uslovno rečeno blage reparacije bude radio kako treba, verujem da ću ovoga puta biti brži od Aleša Preka iz Slovenije, prvog i sasvim sigurno jedinog konkurenta za šampionsku titulu – rekao je Dušan Borković.

Dužina staze u Češkoj iznosi 7 800 metara, maksimalne širine 7 metara, visinska razlika 307 metara, a najveći nagib 3.9%. Rekord staze u vlasništvu je Simona Fađiola (Osella FA 30) 02:48,57 ostvaren 6. juna 2010. 
 
Rekord grupe N „drži” Čeh Jakeš Miroslav sa Mitsubishi Lanserom Evo 9 koji je postavio 2008 godine u vremenu 03:35,7, interesantno je pomenuti da je 2002. godine rekord u klasi SP držao Milutin Vušurović sa Hondom Integrom u vremenu 03:54,2.
Poređenja radi prošle godine najbrži u klasi je bio Roland Vanek sa ukupnim vremenom 07:18,41 0 i najbržom vožnjom 3:39,00 ukupno je bio 29 u generalnom plasmanu.
Nedelja trka 80 českih kruna, paket subota i nedelja 100 kruna, deca 30 kruna. 
 
Izvor: Plumrace