Dušan Borković i Nisotec racing team krenuli u osvajanje Evrope

Dušan Borković i Nisotec racing team krenuli u osvajanje Evrope

Dušan Borković i Nisotec racing team krenuli u osvajanje Evrope

NIS a.d i Dušan Borković, najbolji srpski automobilista i član Nisotec Racing Team-a, potpisali su ugovor o nastavku saradnje.

Ovogodišnja podrška NIS-a, ozvaničena je uoči prve trke ovogodišnjeg Šampionata Evrope na drumskim stazama FIA European Hill Climb 2012.

Najtrofejniji domaći automobilista, nastupiće već 15. aprila na trci u Francuskoj, nakon čega ga tokom godine očekuju brojna takmičenja na drumovima širom Evrope i borba za osvajanje evropske šampionske titule.

Podrška višestrukom automobilskom asu koji drugu godinu za redom nastupa pod imenom NIS-ovog uljnog brenda „NISOTEK“ predstavlja potvrdu NIS-ovog opredeljenja da promoviše vrhunski sport i zdrav način života. Ujedno, na ovaj način, NIS će promovisati svoje brendove NIS Petrol i NISOTEK koji asociraju na najveću kompaniju u Srbiji, brend koji će postati balkanski lider na tržištu maloprodaje i motornih ulja.

"Podrškom vrhunskom šampionu u automobilizmu, želimo da doprinosemo afirmaciji ovog atraktivnog sporta. Prošlogodišnjim ulaskom u Nisotec raceing team, Borković je obezbedio sjajne rezultate na inostranim i domaćim stazama. Ove sezone NIS će još snažnije podržati najbržeg Srbina i Nisotec Racing Team na putu ka evropskoj tituli", istakao je Jusuf Abasov, zamenik ID Blok Promet.

"Podršku NIS-a prihvatam kao dodatni podstrek u osvajanju trona na evropskom šampionatu na brdskim stazama. Iza mene stoji lider na domaćem tržištu naftnih derivata, brend koji krupnim koracima osvaja pozicije na međunarodnom tržištu. Predstoji mi napona sezona i veliki broj trka širom Evrope. Imam samo jedan cilj – da postanem šampion Evrope", istakao je Dušan Borković.

Na dosadašnjim takmičenjima, Dušan Borković je pokazao vanserijski talenat, ostavljajući iza sebe mnogo starije i iskusnije vozače, mnogo brža, bolje opremljena i skuplja vozila. Sa preko 200 trofeja, Borković je najtrofejniji automobilista u Srbiji, najmlađi nosilac „Dijamantske kacige“ u Srbiji, dobitnik tri „Zlatne kacige“, titule šampiona u generalnom plasmanu na brdskim stazama Srbije, titule vicešampiona N grupe i osvajač trećeg mesta u generalnom plasmanu na European Hill Climb Championship-u.

Nisotec Racing Team