Država staje iza Miloša Pavlovića !!!

Država staje iza Miloša Pavlovića !!!

Država staje iza Miloša Pavlovića !!!

Skup najvećih i najbogatijih domaćih kompanija predvođen Naftnom industrijom Srbije spreman je da uloži 300.000 evra u Miloša Pavlovića, kako bi on konačno stigao do F1. Pored nosioca projekta i ideje za pomoć jedinom Srbinu sa superlicencom F1, kompanije NIS, u pul su uključeni i Telekom Srbija, Dunav osiguranje, Elektroprivreda i RTS kao medijski sponzor.
To praktično znači da će država Srbija postati partner Milošu Pavloviću u šampionatu ‘Serije Reno’ , koji počinje 1. maja u Holandiji, na stazi u Zolderu. Miloš Pavlović će ove sezone voziti za italijanski tim ‘GD Rejsing’ , a ‘Serija Reno’ zamišljena je kao jedno od najprestižnijih takmičenja u svetu automobilizma posle Formule 1.

Dimenzije bolida identične su Renoovoj formuli koju voze Fernando Alonso i Ðankarlo Fizikela. Motor je reno koji ima zapreminu od 3.500 kubnih centimetara, 450 konjskih snaga, šestostepeni menjač tipa F1 (menjanje brzina na upravljaču), samo dve pedale, karbonske kočnice, Mišlen gume... U prvenstvu ‘Serije Reno’ biće voženo 17 trka u osam različitih zemalja. Za svaki trkački vikend biće vožene po dve trke, obe istog dana. Jedna je ‘klasična’ , a druga sa obaveznim pit stopom i zamenom guma. Jedino će u Monte Karlu biti vožena jedna trka.