Dizajner automobila pravi super jahtu

Dizajner automobila pravi super jahtu

Dizajner automobila pravi super jahtu

Legendarni dizajner automobila Henrik Fisker očito ima vremena za druge projekte jer je u saradnji sa italijanskim stručnjacima kreirao nacrte super jahte.

Livorno, luka u Italiji, mesto je gde bi trebalo da se proizvede konceptni model super jahte koju je kreirao Henrik Fisker, legendarni dizajner automobila. Italijanski stručnjaci iz "Benetti" kompanija su sudelovali u stvaranju nacrta jahte koja će biti dugačka punih 150 metara.
Za sada nisu poznati motori koji će pokretati ovu luksuznu jahtu ali se zna da će se raditi o hibridu. Mesta na jathi ima za 11 članova posade dok će broj putnika biti znatno veći, u zavisnosti od želja vlasnika. Nazvana "Fisker 50" ova jahta će imati šest kabina za goste uz glavni apartman koji poseduje kancelariju, biblioteku, spavaću sobu i zasebno kupatilo.
Za one koji spavaju u pomenutom apartmanu tu je i kamin, providni krov i čitava soba pretvorena u plakar uz nezaobavezni mini-bar. Navodno će cena ove jahte iznositi 37 miliona dolara a zainteresovanih još uvek ima.