Denis: "Baton može da ispraši Alonsa"

Denis: "Baton može da ispraši Alonsa"

Denis: "Baton može da ispraši Alonsa"

Šef tima Meklaren ovih dana blista od sreće i zadovoljstva. Uspeo je da dovede najboljeg vozača u takmičenju i da zadrži bivšeg šampiona. Sada je krenuo i sa šalama na račun svojih pilota.

Ron Denis, šef Meklarena, ima dosta razloga za zadovoljstvo u poslednjih mesec dana. Prvo je uspeo da obezbedi pouzdanog proizvođača agregata za narednu sezonu a onda i da oformi, po sopstvenim rečima, najjači tandem vozača u Formuli 1.

Jedan od te dvojica, Fernando Alonso, važi za čoveka koji u svakom dvoboju suvozača izađe kao suvereni pobednik. Prošle godine je bio znatno bolji od Kimija Raikonena. Pretpostavka je da će Dženson Baton morati da sedi na stolici broj dva, ali sa time se ne slaže Ron Denis.

"Dženson sada nema nikakvih prerpeka isped sebe, ništa ga ne sprečava da beleži sjajne rezultate. Uveren sam, kao što je i on sam uveren, da može da ispraši Alonsa na stazi," rekao je šef Meklarena.

Da li su ove reče samo podstrek za Britanca čije je samopouzdanje sigurno poljuljano nakon par godina bez značajnih rezultata, ili Denis zaista veruje da je granica između sjajnih vozača, kao što je Baton, i vrhunskih asova kao što je Alonso, veoma mala i neznatna.