Danica: Nova atrakcija Indi serije

Danica: Nova atrakcija Indi serije

Danica: Nova atrakcija Indi serije

Milioni navijača “Indi Kar serije” na stazama u SAD i preko TV ekrana ove sezone imaju priliku da uživaju u atrakciji koja se zove Danica Patrik. Ova 23-godišnja devojka rodom iz Viskonsina će u nedelju na najvećoj trci sezone u SAD”Indi 500” startovati u prvim redovima iako je takozvani “ruki” (prva sezona).
Danica Patrik protresla je američki motosport kojim su do sada vladali muškarci, ne samo činjenicom da je “oval” u Indijani obišla brzinom od 226 milja na sat (najbrži krug) već i svojim namerama da pobedi u Indijanapolisu. Početak sezone bio je prosečan:Trke u Majamiju i Finksu završila je na 15.mestu, dok je u St.Petersburgu bila 12. Prvi veći uspeh došao je u Japanu “Twing Ring Motegi” gde je postigla drugo vreme na treningu, a trku završila na četvrtom mestu. Posle Jute Klajnšmit koja je u Micubišiju osvojila reli “Pariz – Dakar”, Danica Patrik je druga žena u poslednjih desetak godina koja u takmičenje ulazi kako bi pobedila, a ne kako bi činila atrakciju u prvenstvu.

Ovu devojku “otkrio” je legendarni Bobi Rejhal: pobednik trke u Indijanapolisu i trostruki šampion “Indi” serije. Još 1998.godine u Brends Heču tokom Formula Ford Festivala 18-godišnja devojka je primećena ( završila je trku kao drugoplasirana iza Entonija Dejvidsona, danas test vozača u F1): ”Ona je bila u kolima, sa kacigom na glavi, nisam u njoj video devojku koja bi nam donela medijsku pažnju. Jedino što znam je da ona zaista dobro vozi.” Rekao je Rejhal koji je odmah potpisao ugovor sa Danicom Patrik, i posle trogodišnjih obimnih priprema uveo je u Indi Kar seriju.

Rejhalova vizija se danas isplaćuje. Danica Patrik je jedina žena medju 33 takmičara na nedeljnoj trci, ujedno je i najbrži ruki u šampionatu, naravno i veliki mamac za medije što bi u budućnosti trebalo da donese milione njegovoj ekipi “Rejhal Leterman Rejsing Tim” koji Rejhal poseduje zajedno sa poznatim voditeljem “talk show” programa Dejvidom Letermanom: ”Ona definitivno ne bi mogla da završi u ovom timu da zaista to nije zaslužila” rekao je Rejhal koji zna kako da prepozna šampione. Pod njegovim vodstvom titule u Indijanapolisu osvajali su Badi Rajs, Keni Brak i Viktor Meira. Iako mnogi i dalje osporavaju uspeh ove devojke tvrdnjama da ima vrlo moćan bolid, koji nisu imale Dženet Gatri, Lin Sent Džejms i Sara Fišer (koje su pre nje učestvovale u ovoj trci) ima i mišljenja da je ova kombinacija biznisa, žene u bolidu i dobrog menadžera ono što je bilo najpotrebnije navijačima, medijima i Indi Kar seriji.