Dacia "Duster", šta donosi jeftini SUV

Dacia "Duster", šta donosi jeftini SUV

Dacia "Duster", šta donosi jeftini SUV

Naše komšije iz Rumunije uspele su da pronađu svoju ciljnu grupu kupaca koja želi SUV po svaku (nisku) cenu iako to znači određena ograničenja kod automobila koji voze

Prvo i osnovno po čemu se Dacia "Dister" izdvaja od svojih konkurenata jeste cena. Za novac koji vam je potreban za ovaj SUV ne biste mogli kupiti ni hečbek a kamoli limuzinu nekog proizvođača sa malo većim renomeom. Ali iza niske cene kriju se i brojni nedostaci.

O izgledu nećemo previše trošiti reči jer je to stvar ukusa i očito da ima vozača kojima se dizajnerska rešenje "Dacia" kompanije dopadaju. Ono što se može bez rezerve zameriti jeste dizel agregat koji je jako bučan i zna da zabrunda čak i na nižim obrtajima.

Još jedna manja zamerka ide na račun kontrole zvuka. Rumuni se nisu odlučili za tradicionalni "točkić" preko kojeg se okretanjem pojačava ili stišava ton već za + i - dugmad što je malo zastarela praksa.

Treba pohvaliti, kod modela sa bogatijom opremom, satelitsku navigaciju koja je jako jednostavna za korišćenje, tempomat i veoma prostranu kabinu. Automobil je takođe prilično pregledan a ne zaboravima da za 15-ak hiljada evra dobijate i 4x4 pogon.