Citroen DS 5LS R koncept u Pekingu

Citroen DS 5LS R koncept u Pekingu

Citroen DS 5LS R koncept u Pekingu

Citroen će na sajmu automobila u Pekingu predstaviti novi DS koncept. U pitanju je potpuno novia verzija 5LS koja nosi dodatno slovo R i koja pruža visoki luksuz uz vrhunske performanse.

Citroen je nedavno u Kini lansirao svoj DS 5LS model koji predstavlja novo izadnje ove fabrike za tržište Istoka. Konceptni model sa dodatno oznakom R baca akcenat na dinamičnost koju će imati proizvodna verzija uz naglasak na sportske karakteristike.

Ispod haube ovaj model krije snažni benzinski motor zapremine 1.6 litara koji ima snagu od 300 konja uz maksimalni obrzni momenat od 400Nm. Na konceptnom modelu šasija je spuštena za 15mm u odnosu na proizodnu verziju a za promenu stepena prenosa je zadužen sekvencionalni menjač.

Sportskom dizajnu dodatno doprinosi i boja koju je proizvođač opisao kao "karmin crvena" koja ima mat metalik obradu. Veliko slovo "R" se nalazi na haubi, sa strane i na krajnjim delovima automobila. Točkovi su od čak 20 inča, naravno u tonu sa ostatkom auta.

Unutar kabine Citroen DS 5LS R odiše luksuzom, što je jasno po materijalima visokog kvaliteta koji su korišćeni. Kabina je obložena kožom što uključuje i volan i kontrolnu tablu. Sedišta, instrument tabla, gornji deo vrata i naslon za ruku su dorađeni detaljima koji su u "karmin crvenoj" boji.