Chevrolet Malibu preko Frankfurta stiže na evropsko tržište

Chevrolet Malibu preko Frankfurta stiže na evropsko tržište

Chevrolet Malibu preko Frankfurta stiže na evropsko tržište

Nakon svetske premijere na istovremeno održanim sajmovima u Sjedinjenim Državama i Kini, novi model Malibu čini kamen temeljac Chevrolet-ovog prisustva na Sajmu automobila u Frankfurtu u 2011. godini.

U Evropi, gde Malibu do sada nije bio u ponudi, sasvim nova verzija će ući u prodaju sledeće godine, i biće novi vodeći model brenda. 

 
Elegantan izgled i novi osećaj sportskog duha 
 
Sa međuosovinskim rastojanjem od 2,737 mm i razmakom između točkova od 1,577 mm, novi Malibu ima sportski stas. Kombinacija čvrstog stava i integrisanog spojlera daje automobilu samopouzdanu pojavu. Zahvaljujući koeficijentu otpora vazduha koji je blizu Voltovom nivou od 0.28, Malibu je jedan od najefikasnijih aerodinamičnih vozila u Chevrolet-ovoj ponudi putničkih automobila.
 
Ostali detalji spoljašnjeg dizajna uključuju Chevrolet-ovu prepoznatljivu dvostruku rešetku, moćne ksenonske ili farove sa izbijanjem visokog intenziteta (HID), velike Chevrolet-ove leptir mašne na prednjem i zadnjem delu, i nova dupla zadnja LED svetla inspirisana modelom Camaro. Veličina točkova se kreće od 17-inčnih do 18-inčnih opcija kako bi bila u skladu sa spektrom zahteva kupaca. Možete da birate između devet boja karoserije i 4 kombinacije boja enterijera, u zavisnosti od izabranog modela.
 
Više prostora, udobnosti i prefinjenosti 
 
Novi Malibu donosi sasvim novi dizajn dvostrukog kokpita koji stvara privlačno, prostrano i udobno okruženje i pruža mnogo prostora za ramena i bokove.
 
Metalni ili hromirani detalji, nežno ambijentalno osvetljenje duž instrument table i pregradama za stvari, kao i kontrastni šav, doprinose prefinjenijom enterijeru automobila. Na strateškim mestima su primenjeni materijali koji neutrališu buku zarad tiše, opuštenije vožnje.
 
Malibu takođe ima veliki broj odeljaka za stvari, uključujući i masku radija koja se pomera gore i dole kako bi otkrila odeljak dubok 6 inča iza radio displeja od 7 inča, osetljivog na dodir – što je novina u segmentu automobila srednje veličine. Kompletna linija najnovijih opcija za sistem zabave i informisanja koju Malibu nudi uključuje nove radio sisteme i navigacioni sistem. Kada su u pitanju specifikacije koje možemo da nađemo kod automobila iz višeg segmenta, Bluetooth bežična veza omogućava hendsfri upotrebu smartfon aplikacija dok je telefon bezbedno postavljen.
 
Precizno podešavanje omogućava izvanrednu vožnju i upravljanje 
 
Kupci će moći da biraju između dva ekonomična i snažna benzinska i dizel motora od 4 cilindra, sa 2.0-litarskom i 2.4-litarskom zapreminom i izlaznom snagom od 164 KS i 169 KS. U Evropi, novi Malibu će biti ponuđen sa ručnim i sa automatskim sistemom prenosa.
 
Chevrolet Malibu je projektovan da bude rame uz rame sa skupljim sedan modelima u pogledu vožnje i upravljanja. Zahvaljujući konstantnom unapređivanju nagrađivanih modela srednje klase, GM-ovi inženjeri su testirali, podešavali i kalibrirali Malibu na seoskim putevima, putevima, autoputevima i u GM-ovim centrima za testiranje širom sveta.
 
Njegova tvrda struktura karoserije je čvrsta kao i kod svakog sedan modela na svetskom tržištu automobima srednje veličine. Ona dozvoljava precizno podešavanje i dinamičnu kontrolu vozila, a te opcije su ključ za odlične karakteristike vožnje i upravljanja modela Malibu. Ostali sistemi koji doprinose voznim performansama modela Malibu su prvoklasan sklop upravljača radi nesmetanog, preciznog reagovanja i osećaja centriranosti, prednje McPherson oglibljenje i nezavisno multilink zadnje vešanje, kao i izolovan okvir motora koji sprečava prenos buke u putničku kabinu.
 
Tehnologije kontrole šasije uključuju četvorokanalni kočioni sistem (ABS), kontrolu proklizavanja sa punom funkcijom, elektronsku kontrolu stabilnost (ESC) na četiri ugla, elektronsku distribuciju sile kočenja (EBD), sistem za pomoć pri kočenju (BA), kontrolu kočenja u krivini, pomoć pri produženom hidrauličnom kočenju i sistem kontrole kočionog obrtnog momenta.
 
Dobre sigurnosne karakteristike 
 
Kada su u pitanju sigurnosne karakteristike, novi Malibu će biti jedan od najbolje opremljenih automobila u svom segmentu. Malibu će takođe imati i zaštitu za pešake na svim tržištima na kojima će se prodavati.  Ukupno 8 vazdušnih jastuka, dvostepeni vazdušni jastuci vozača i suvozača, bočni vazdušni jastuci za zaštitu karlice/grudnog koša od bočnog udara vozača i suvozača, kao i krovni vazdušni jastuci sa zaštitom od prevrtanja, su standardne sigurnosne karakteristike za sva svetska tržišta. Asistencija pri parkiranju u rikverc i kamera za nadgledanje vožnje unazad su dostupni u konfiguracijama srednjeg i višeg nivoa.
 
Malibu će se sklapati na proizvodnim linijama širom sveta, uključujući Sjedinjene Države, Južnu Koreju i Kinu.
 
Chevrolet