Chery novi partner svetske badminton federacije

Chery novi partner svetske badminton federacije

Chery novi partner svetske badminton federacije

Svetska badminton federacija (BWF) je predstavila svog novog partnera, kinesku kompaniju Chery Automobile, čiji modeli će biti zvanična vozila svih većih događaja u njenoj organizaciji.

 
Početak saradnje, ozvaničene ugovorom do 2016, saopšten je na konferenciji za štampu, održanoj na Putra stadionu u prestonici Malezije, Kuala Lumpuru.
 
Potpisivanju memoranduma o razumevanju su prisustvovali zvaničnici BWF-a i Cheryja, uključujući generalnog menadžera kineske kompanije, Žou Biren, potpredsednika, Žang Gui Binga, kao i potpredsednika BWF-a za Evropu, Gregorija Ferportena, predsednika sektora za marketing, Najdžela Skelta i generalnog sekretara BWF-a, Tomasa Lunda.
 
 
Događaju je prisustvovao i svetski igrač broj 1, Malezijac Li-Čong Vej, kao i predstavnici brojnih medija, koji u Kuala Lumpuru prate svetsko klupsko prvenstvo u badmintonu.
 
Ovo je prvi put da jedan kineski automobilski brend potpisuje ugovor o strateškoj saradnji sa jednom međunarodnom sportskom federacijom. Obe strane su naglasile želju za promovisanjem vrednosti sporta, kao što su posvećenost, profesionalizam, integritet i jednakost.