Brdska trka Zaječar 2013 - najava

Brdska trka Zaječar 2013 - najava

Brdska trka Zaječar 2013 - najava

Prva nedelja meseca juna vratiće u velikom stilu na kartu srpskog automobilizma grad Zaječar.

Zahvaljući istoimenom klubu na čijem je čelu neumorni Miloš Prvanović i ljudima koji su prepoznali potencijal automobilizma građani Zaječara, ali i cele Srbije, imaće zadovoljstvo da prisustvuju spektaklu koji će, nadamo se, pre svega organizaciono odvojiti ovu brdsku trku od mnogih sličnih.

Koncept non-stop akcije na stazi predviđa izuzetno atraktivan trkački vikend. Kako je u pitanju dupla trka gledaoci će imati zadovoljstvo da u subotu i u nedelju (1-2. jun) prisustvuju nadmetanjima automobilista u po dva zvanična treninga i dve takmičarske vožnje stazom Vrška čuka. U prevodu, osam prolaza trasom trke dobro će zagrejati dlanove prisutnih ljubitelja automobilizma a sa druge strane samim učesnicima neće dati previše vremena za odmor i taktiziranje.

Još jedan razlog više da ovog vikenda posetite Zaječar je činjenica da se na stazi očekuje preko 50 automobilista iz Srbije, Crne Gore, BiH i Makedonije. U ovim uslovima ta brojka predstavlja pravi podvig organizatora koji je takmičarima dodatno izašao u susret obezbedivši besplatan smeštaj kako za vozače tako i za mehaničare. Novčane nagrade za najbolje na stazi NA INICIJATIVU Miloša Prvanovića ASK Zaječar će ovoga puta uplatiti u fond namenjen za pomoć teško obolelom desetogodišnjem Filipu Toromanu čime je trka u Zaječaru podignuta na jedan viši nivo, dokazujući još jednom da humanosti i dobrih ljudi u Srbiji ipak ne nedostaje.

Program takmičenja otvoriće svečano u subotu 1. juna pomoćnik ministra saobraćaja, gospodin Saša Mirković a nakon toga slede borbe za sekunde automobilista u trci do vrha. Pored uobičajenih vozila gledaoci će imati priliku da uživaju u nastupu bosanskog šampiona Borisa Miljevića koji nastupa u atraktivnoj Formuli ali i da vide kako izgleda takmičarsko vozilo Opel Antara sa kojim je posada Milanović-Veljković nastupala na čuvenom reliju Dakar 2013.

Uz mnogobrojne prateće manifestacije u samom centru Zaječara organizator još jednom poziva sve da prisustvuju oktanskom vikendu koji u svakom slučaju ne treba propustiti. Automobili, brzina i grad Zaječar recept su za dobru zabavu.

GonzaRacing