Brdska trka Tara 2011 - Konferencija za medije

Brdska trka Tara 2011 - Konferencija za medije

Brdska trka Tara 2011 - Konferencija za medije

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare, održanoj u Medija Centru u Beogradu, predstavnicima sedme sile najavljena je međunarodna brdska trka Tara 2011.

 
Automobilski sportski klub "Balkan" iz Beograda, najavio je veliki spektakl, koji će biti pravo osveženje u ovogodišnjem autosportu u Srbiji. Od 26. do 28. avgusta, "brdaši" će svoje snage ponovo odmeriti na atraktivnim lokacijama naše planinske lepotice Tare.
 
Na konferenciji, koju je uspešno vodio naš poznati televizijski novinar, Predrag Milinković,  predstavnicima štampanih, televizijskih, radio i elektronskih medija, obratili su se Dragan Simić, predsednik ASK Balkan, Miodrag Ðelmaš, predsednik Sportskog auto i karting saveza Srbije (SAKSS), Dane Korica, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije i Mikica Vesnić, automobilski šampion i rekorder staze Tara. 
 
Prisutnima se najpre se obratio Dragan Simić: "Ponovo smo počeli da organizujemo brdsku trku Tara, pošto je ona sinonim za brdske trke u Srbiji, isto kao što je Ušće sinonim za kružne trke u našoj zemlji. Ove godine očekujemo od 70 do 100 takmičara. Pre četiri dana, bilo je prijavljeno 62 takmičara iz zemlje i inostranstva, ali bez prijava takmičara iz Crne Gore, za čiji šampionat se i boduje brdska trka Tara. Oni su nas zamolili da prijave pošalju kasnije, što smo dozvolili. Očekujem dvadesetak takmičara iz Crne Gore." 
 
Mika Ðelmaš, predsednik SAKSS, zahvalio se ASK Balkan i Draganu Simiću, predsedniku kluba, što su u "teškim vremenima" uspeli da organizuju jednu ovakvu trku: "Pozdrav svima u ime Sportskog Auto i karting saveza Srbije i u ime takmičara čiji sam ja predsednik. Ovo nije samo prezentacija našeg autosporta, već i naše zemlje. ASK Balkan i Dragan Simić organizuju jedno veoma zahtevno međunatrodno takmičenje. Pozdravljam i odluku našeg sportskog prijatelja Mikice Vesnića, da nastupi na Tari, jer svi znamo kakvi su njegovi rezultati i uspesi. Ovo će biti fantastična trka, i mislim da će uz dobru organizaciju ASK Balkan, ovo takmičenje biti uspešno završeno."
 
Sportski savez Srbije, takođe je prepoznao kvalitet i značaj ovakvog jednog takmičenja, što je potvrdio i generalni sekretar Sportskog saveza Srbije, Dane Korica: "Već sada želim da čestitam organizatoru na ovoj lepoj manifestaciji. Sportski savez Srbije, kao najmasovnija organizacija na Balkanu iz sveta sporta, želi da se auto i moto sport razvija još više. Sportski savez Srbije je i predložio da se ovo takmičenje uvrsti u međunarodni kalendar. Ja čestitam svakom onom ko dođe na Taru da vozi trku, a čestitam i organizatoru na hrabrosti da u ovako teško vreme organizuje jedno ovakvo takmičenje."
 
A, kakav je osećaj voziti krivinama na Tari i kakva je konkurencija, ocenio je naš poznati automobilski as, Mikica Vesnić: "Prvo želim da čestitam Draganu Simiću koji je smogao snage i hrabrosti, i svim ljudima koji će da učestvuju u organizaciji ove brdske trke, koja po meni nikada nije trebala da "ispadne" iz kalendara, jer to je naša najbolja brdska trka. Ovom prilikom bi pozdravio i Upravni odbor SAKSS-a, koji je ove godine prvi put napravio Kup sigurnosti na putevima. Kup dobija pravu formu i mislim da će zaživeti. Mislim da imamo jednu svetlu budućnost, kada je Kup sigurnosti na putevima u pitanju. Što se mog nastupa na Tari tiče, ja ći imati najviše "problema" sa vozačima iz Crne Gore, koji tradicionalno voze brdske šampionate i rade to na najbolji mogući način. Naravno, tu je i Zoran Kastratović, koji će na Taru doći sa jednim prototip automobilom. Videli smo da sa tim automobilom nije bio "naivan" ni na stazi Grobnik. Mogu da obećam da će publika imati šta da vidi na Tari, gde očekujem mnogo publike."
 
Program takmičenja:
 
Na obroncima naše planinske lepotice, od 26. do 28. avgusta,  održaće se četvrta trka zvaničnog šampionata Srbije u disciplini brdske trke, FIA-CEZ TARA 2011, koja se boduje za Centralno-evropski kup (CEZ), Kup Sigiurnost na putevima, šampionat Makedonije, šampionat Crne Gore i šampionat Srbije. Veliki oktanski spektakl na Tari, održaće se pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, grada Bajine Bašte i Sportskog saveza Srbije. Organizator je obezbedio on-line praćenje rezultata na sajtu http://www.brdskatrka-tara.rs/ i uživo praćenje trke preko lokalnog Radija 4 ( 92,5 Mhz ). 
 
Satnica:
 
Petak, 19.08.2011
Poslednji dan za prijem prijava (CEZ I KUP)
 
Petak, 26.08.2011
15,00 - 20,00 Verifikacija i tehnički pregled
 
Subota, 27.08.2011
07,00 - 10,00 Naknadna verifikacija i tehnički pregled, uz novčanu nadoknadu
10,30 - Prva sednica sportske komisije
11,00 - Objava startne liste za trening
11,30 - Sastanak sa vozačima
12,00 - Start prvog treninga - 30 minuta posle prvog treninga, startuje drugi trening
30 minuta posle objavljivanja rezultata, počinje druga sednica sportske komisije
 
Nedelja, 28.08.2011
11,15 – Svečano otvaranje
11,30 – Start prve trke - Po završetku prve trke, startuje druga trka
15.00 – Objavljivanje nezvaničnih rezultata
15,30 – Treća sednica sportske komisije
16,00 – Svečano proglašenje pobednika
 
Hill Climb Tara